Vrtec Mavrica Izola je vrtec, ki spodbuja medsebojno sodelovanje, spoštovanje in skrb za okolje. Zaposleni ustvarjamo okolje v katerem se otroci počutijo varne in razvijajo vsa razvojna področja. Otrokom nudimo spodbudno učno okolje ter jih opremljamo z znanjem in izkušnjami, ki so pomembne za vsakdanje življenje. Zavedamo se pomena predšolskega obdobja in odgovornosti, ki so nam jo zaupali starši. Ti so  pomembni partnerji pri bogatenju vsakdanje prakse.

Vodilo našega dela je izvajanje kvalitetnih programov, ki omogočajo celostni razvoj otroka in spodbujanje vrednot, kot so empatija ter sprejemanje in spoštovanje drugačnosti. Vključevanje lokalnega okolja in sodelovanje pri različnih dejavnostih omogoča otrokom  seznanjanje z jezikom na narodno mešanem okolju, z navadami in običajih  obeh okolij.

Otrokom želimo, da zapuščajo naš vrtec z bogatimi izkušnjami in željo po raziskovanju. Zaupanje, spoštljiv odnos, odprtost in spoštovanje sebe in okolice, pa bo temelj za oblikovanje ustvarjalnih in samozavestnih oseb.

Vrtec je »odprta« ustanova, ki živi in dela z roko v roki s starši in širše z lokalno skupnostjo. Otroci rastejo in se razvijajo v hitro spreminjajočem okolju, zato jim moramo nuditi spodbudno in fleksibilno okolje.

S skupnimi močmi bomo zmogli, saj v slogi je moč.

Martina Langus, ravnateljica vrtca

(Skupno 1.530 obiskov, današnjih obiskov 1)