V četrtek, 22.10. je bila v Kulturnem domu odmevna prireditev, na kateri so naši mladi igralci iz skupine Muce/enota Livade predstavili film, ki so ga posneli v lanskem šolskem letu. Premieri so prisostvovali otroci-igralci, njihovi starši in stari starši ter predstavniki lokalne skupnosti in gosti. Kot pravi profesionalci so se mladi igralci sprehodili po odru izolskega Kulturnega doma in povedali prisotnim, kaj jim je bilo najbolj všeč pri snemanju filma.

Na odru so se predstavili tudi ustvarjalci kratkega nemega filma “Zvoni/ Suona”: režiserki in scenaristki Branka Adamič in Neli Paspalj – strokovni delavki našega vrtca, snemalca in montažerja Robi Vozila in Peter Kleva  ter glasbeni producent Gaber Radojevič. Vse prisotne je s svojim prispevkom razveselil igralec Igor Štamulak, ki je v okviru priprav na snemanje filma otrokom iz skupine Muce predstavil poklic igralca in jih navdušil, da še sami postanejo igralci.

Ravnateljica vrtca je poudarila, da vrtec vedno podpira projekte, ki spodbujajo kreativnost in inovativnost pri delu z otroki, in da smo verjetno edini vrtec v Sloveniji, ki je posnel svoj film.

Fotografije s premiere filma Zvoni sli lahko ogledate na spletni strani Centra za kulturo, šport in prireditve, ki je bil soorganizator tega dogodka.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)